Vydáno:  

Bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím

Pokud použijete kvalitní suroviny (a jaké jiné by měli kvalitní kuchařka či kuchař používat), přijdou si Vaše chuťové buňky (ale i zrak a čich) na své… Tady je rozpis na dvanáct knedlíků:

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Bramborové těsto:

 

½ kg škrobových brambor

125 g hladké mouky

1 malé vejce

sůl

1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu

 

Horké brambory (podmínka!) prolisujeme, přidáme mouku, sůl a parmazán a  vše promícháme. Nakonec vmícháme celé vejce, těsto důkladně zpracujeme a necháme  půl hodinu až hodinu odležet.

Mezitím nakrájíme mírně prorostlé uvařené uzené ( asi 100 g) na drobné kostičky a lehce je osmahneme .

Kysané zelí  (150 – 200 g) propláchneme, vymačkáme a chvíli podusíme na troše sádla. Pak přidáme kostičky uzeného, dle chuti dosolíme a vše promícháme.

Z těsta rukou vytvoříme kulaté placičky o průměru  zhruba 10 cm, doprostřed dáme hromádku zelí s uzeným, kraje přehneme, slepíme a vytvoříme pravidelné knedlíky.

Ty vhodíme do vařící vody a vaříme jen  5 – 6 minut.

Před servírováním je polejeme hruběji nasekanou cibulkou, osmahlou na másle s trochou jemně nakrájené anglické slaniny.

 

Doporučené víno: nám k nim nesmírně chutnal suchý, „kamenitý“  riesling Federspiel z Wachau, konkrétně od Stierschneiderů z Weissenkirchen z vinice Klaus.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód FDD768.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód KVE592.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím