Vydáno:  

Bramborové noky s medvědím česnekem

Medvědí česnek je těsně před kvetením v plné síle a bylo by škoda si jej náležitě nevychutnat. Tady je recept na bramborové noky s medvědím česnekem na másle…

xxx

xxx


Na dvě porce:

400 g brambor

100 g hladké mouky

1 malé vejce

50 g másla

30 - 40 lístků medvědího česneku

sůl, pepř, dvě lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu

Brambory uvaříme, horké propasírujeme a stále za horka do nich vmícháme mouku, sůl, pepř a nakonec vejce. Necháme mírně odležet, pak vytvoříme s pomocí mokré lžíce noky (na obrázku v tradičním tvaru s rýhami, ve kterých lépe ulpívá máslo či omáčka), které vhodíme do osolené  vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplavou na povrch. Mezitím rozpustíme máslo s trochou soli, vhodíme do něj medvědí česnek a lehce jej podusíme. Noky naservírujeme na předehřáté talíře, zalijeme máslem s medvědím česnekem a posypeme parmezánem.

Vychlazené kabinetní veltlínské z Wachau nám k němu zatím chutnalo nejlépe!

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód SGC156.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód JUM781.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Bramborové noky s medvědím česnekem