Vydáno:  

Bramborový salát dle Miroslava Macka

Přiznám se, že mi většina bramborových salátů připadá chuťově příliš komlikovaných (a méně bývá často více, což beze zbytku platí i v kuchyni), hlavně však už zcela postrádají bramborovou vůni a chuť. V toku času jsem tedy bramborový salát různě obměňoval a odlehčoval, až jsem došel k receptuře, kterou používám už léta a léta k plné spokojenosti rodiny i hostů.

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis  na 4 porce:

 

½ kg salátových brambor (používám žlutomasou německou odrůdu Sieglinde, ta z rašelinišť kolem Dunaje je zcela nepřekonatelná!)

1 středně velké nakyslé jablko (nejlépe Coxova reneta)

40 g kořenové petržele

40 g celerové bulvy

2 maličké sterilované okurky (corniche)

25 g libové vařené šunky

3 vrchovaté lžíce kysané smetany

2 lžíce kvalitní majonézy

sůl, černý pepř, citronová kůra

 

Brambory a kořenovou zeleninu uvaříme a pokrájíme na drobné kostky, okurky na tenké plátky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a též pokrájíme na kostičky. Šunku pokrájíme na drobné proužky. Poměrně dosti osolíme, dle chuti opepříme a přidáme trochu citronové kůry.

Nakonec přidáme kysanou smetanu a majonézu, vše lehce, ale důkladně promícháme a  ponecháme v chladu 10 - 12 hodin odležet. 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód JCA495.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód YJC679.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Bramborový salát dle Miroslava Macka