Vydáno:  

Cannelloni plněné hříbky

Houbová sezóna je v plném proudu, a tak Vám nabízím jeden skvělý recept…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 osoby:

 

8 ks cannelloni

250 g hříbků

1 šalotka

2 lžíce créme fraiche

150 ml smetany na vaření

máslo

olivový olej

sůl

černý pepř

bylinky (rozmarýn, tymián a dobromysl)

hrst sýra pecorino

 

 

Postup:

 

Cannelloni předvaříme pět minut ve vroucí vodě, i když je v návodu na jejich přípravu často napsané, že se předvářet nemusejí. Předvařené cannelloni se totiž lépe plní, hlavně jsou ovšem po zapečení měkčí. Po vyjmutí z vody je necháme chvilku osušit na papírové utěrce a dáme stranou.

Hříbky a šalotku nakrájíme na drobné kousky a společně orestujeme na směsi másla a olivového oleje. Přendáme směs do mísy, přidáme dvě lžíce créme fraiche, nastrouhané pecorino, osolíme, opeříme a důkladně promícháme. Vychladlou hříbkovou směsí zcela naplníme cannelloni. (Nejlépe se plní čajovou lžičkou se špičatějším koncem.) Naplněné cannelloni vložíme do vhodně veliké pečící misky vymazané máslem a zalijeme je osolenou a opepřenou směsí smetany na vaření, dvou lžic créme fraiche a nasekaných bylinek. Na povrch ještě nastrouháme pecorino. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

 

Doporučené víno: plnější suché bílé, osobně preferuji rakouský rýzlink.

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód DEN778.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód FRA775.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Cannelloni plněné hříbky