Vydáno:
Čevabčiči
Receptů na tento balkánský skvost je nepřeberné množství, přesto přidávám jeden, který uspokojuje nejen chuť a čich, ale i zrak a který jsem za léta - jak doufám - „dopiloval“ k vynikající kulinářské symfonii.

Foto: Miroslav Macek
Rozpis pro čtyři osoby:
500 g jemně pomletého masa (60 % nepříliš prorostlého vepřového, 40 % hovězího)
40 g anglické slaniny
1 menší zelenější pórek
1 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl, hrubě tlučený pepř
Pórek nakrájený na drobnější kousky osmahneme na jemných proužcích anglické slaniny a spolu s celým vejcem, strouhankou, solí a pepřem vmícháme do pomletého masa.
Vytvoříme stejnoměrné válečky, které pomalu pečeme na tuku (používám směs másla a olivového oleje).
Doporučené víno: zkuste Vranac…