Vydáno:
Chřest se šunkou, jarním salátem a osmaženými vejci na hniličku
Chřestová sezóna je v plném proudu, a tak si Vám dovoluji nabídnout ne zcela tradiční úpravu, která nejen skvěle chutná, ale neméně skvěle vypadá. Vždyť očima se také jí…

Foto: Miroslav Macek
Rozpis pro dvě osoby:
400 g zeleného chřestu
100 g vařené šunky
Směs jarních lístků a květů (ve vyobrazeném případě česnek medvědí, listy pampelišky, sedmikrásky, jitrocele, jahody, bršlice a květy fialky)
Zálivka z citronové šťávy, soli, jablečného octa a zeleného pepře
2 středně velká vejce
Mouka, vejce na obalení, strouhanka
Chřest oloupáme a vaříme 10 - 12 minut v páře nebo chřestovém hrnci. Lístky a květy propláchneme, zalijeme zálivkou a promícháme. Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 7 minut. Poté je ochladíme, opatrně oloupeme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na másle je za stálého obracení osmahneme do zlatova. Před servírováním je rozpůlíme.
Doporučená příloha: toast
Doporučené víno: lehký mladý veltlín