Vydáno:  

Chřest se šunkou, jarním salátem a osmaženými vejci na hniličku

Chřestová sezóna je v plném proudu, a tak si Vám dovoluji nabídnout ne zcela tradiční úpravu, která nejen skvěle chutná, ale neméně skvěle vypadá. Vždyť očima se také jí…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro dvě osoby:

 

400 g zeleného chřestu

100 g vařené šunky

Směs jarních lístků a květů (ve vyobrazeném případě česnek medvědí, listy pampelišky, sedmikrásky, jitrocele, jahody, bršlice a květy fialky)

Zálivka z citronové šťávy, soli, jablečného octa a zeleného pepře

2 středně velká vejce

Mouka, vejce na obalení, strouhanka

 

Chřest oloupáme a vaříme 10 - 12 minut v páře nebo chřestovém hrnci.  Lístky a květy propláchneme, zalijeme zálivkou a promícháme. Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 7 minut. Poté je ochladíme, opatrně oloupeme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na másle je za stálého obracení osmahneme do zlatova. Před servírováním je rozpůlíme.

 

Doporučená příloha: toast

Doporučené víno: lehký mladý veltlín

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód DFS763.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód GWS374.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Chřest se šunkou, jarním salátem a osmaženými vejci na hniličku