Vydáno:  

Chřestový salát po toskánsku

V současných horkých letních dnech a závěru chřestové sezóny si tento vynikající salát mnoha chutí a vůní určitě vychutnáte…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 4 osoby:

 

500 g bílého chřestu

150 g cherry rajčat

125 g mozzarelly

1 avokádo

8 - 10 lístků bazalky

4 lžíce balsamikového octa

6 lžic olivového oleje

sůl, pepř

 

Oloupaný chřest cca 8 minut povaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kusy. Rajčata rozčtvrtíme. Mozzarellu nakrájíme na plátky, stejně jako vypeckované a oloupané avokádo. Bazalku natrháme na malé kousky, zalijeme octem a olejem, osolíme, opepříme, promícháme a vlejeme na chřest s rajčaty, avokádem a mozzarellou. Vše lehce promícháme.

Příloha: toast

Doporučené víno:  lehký zelený veltlín.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód GEA118.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód ZBG624.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Chřestový salát po toskánsku