Vydáno:  

Čokoládové řezy s podmáslím a malinami

Moučník, který Vás potěší jak k odpolednímu čaji, tak jako dezert po obědě či večeři. Je intenzívní čokoládové chuti, podmáslí mu dodává vlhkost a vazkost a maliny se snoubí s čokoládou do mimořádného kulinářského zážitku.

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Suroviny:

 

200 g hladké mouky

1 sáček prášku do pečiva

30 g kakaa

80 g cukru

100 g hořké čokolády

150 g másla

4 vejce

150 ml podmáslí

250 g malin

  

Postup:

V míse vyšleháme vajíčka s cukrem, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vlijeme za stálého míchání do mísy. Přisypeme mouku, kypřící prášek a kakao, dobře promícháme, vlijeme podmáslí a opět důkladně promícháme. Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech, navrch posypeme malinami a trochu je do těsta zatlačíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 25-30 minut. Podmáslí udrží buchtu krásně vláčnou a maliny vytvářejí s čokoládou skvělý chuťový kontrast. Doporučuji podávat posypané vanilkovým cukrem a se šlehačkou.

Jako doprovod výborně poslouží sklenička rosé z zweigeltu nebo růžový sekt.

 

 

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód VJF117.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód KME491.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Čokoládové řezy s podmáslím a malinami