Vydáno:  

Costeletas del Porco neboli vepřové kotlety dle receptu z portugalského Alenteja

K tomu to receptu přispěly nejen dlouhodobé maurské vlivy, v tomto případě tedy záliba ve voňavých omáčkách, ale též plavby, ze kterých Vasco de Gama a Bartolomeo Diaz vozili mimo jiné též exotická koření.

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 osoby:

2 vepřové kotletky á 150 - 200 g

olivový olej na smažení

sůl, černý pepř

 

Papriková omáčka:

1 zelená paprika

1 stroužek česneku

10g čerstvého zázvoru

50 g cibule

2 lžíce olivového oleje

1 lžička sladké papriky

1 dcl suchého bílého vína

1 dcl masového vývaru

sůl, čerstvě tlučený černý pepř

1 lžíce nasekaného zeleného koriandru

 

Nejprve si připravíme omáčku. Papriku zbavíme semen a nakrájíme ji na zhruba půlcentimetrové kousky. Cibuli, česnek a zázvor jemně nasekáme. V kastrolu rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli, česnek a zázvor, přidáme zelenou papriku, promícháme a vše ještě krátce osmahneme. Přidáme mletou papriku, víno a vývar a cca 10 minut bez poklice povaříme, aby se omáčka zredukovala. Poté ji osolíme, opepříme a přidáme nasekaný koriandr.

Kotlety osolíme, opepříme a prudce na pánvi osmahneme, poté je cca 4 minuty z každé strany dopečeme. Po přendání na talíře je přelejeme zredukovanou omáčkou a nazdobíme nasekaným koriandrem.

 

Příloha:

Opečené vařené brambory nakrájené na čtvrtky

 

Doporučené víno:

Extraktivnější bílé

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód SIN279.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód GVV328.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Costeletas del Porco neboli vepřové kotlety dle receptu z portugalského Alenteja