Vydáno:  

Fenyklová polévka

Tato polévka podle starého italského receptu vás nejen zahřeje v chladných a nevlídných podzimních dnech, ale potěší vás též spoustou jemných chutí a vůní…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 - 3 osoby: 

 

2 středně velké fenykly

1 menší bílá cibule

1 konzerva rajčatového pyré

100 g anglické slaniny (může být i tyrolský špek)

500 ml zeleninového vývaru

3 lžíce olivového oleje

plátky světlé bagetky

parmazán

sůl

černý pepř

 

Bulvy fenyklu nakrájíme na drobné kostičky, zelené kousky natě si ponecháme stranou. Oloupanou cibuli rovněž nasekáme na kostičky, stejně tak i slaninu. Vše zprudka osmažíme na olivovém oleji, po pěti minutách přidáme rajčatové pyré a ještě chvilku společně dusíme. Osolíme, opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 30 minut povaříme na mírném plameni. Bagetku nakrájíme na plátky, opečeme na másle. Při servírování polévku ozdobíme plátky bagetky, nasekanou natí z fenyklu a nastrouhaným parmazánem.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód JYH152.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód DPU229.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Fenyklová polévka