Vydáno:  

Fenyklový salát s burrattou

Vynikající aromatický salát, který se sklenkou vína dvojnásobně potěší chuťové a čichové buňky, o zraku nemluvě…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro dvě osoby:

 

1 menší bulva fenyklu

80 g burratty

jemný olivový olej

citronová kůra

citronová šťáva

sůl, černý pepř

máta

 

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, zakapeme olejem a citronovou šťávou, přidáme jemně nakrájenou citronovou kůru, sůl a pepř a necháme cca 2 hodiny marinovat. Pak přimícháme natrhané lístky máty, naservírujeme salát na talíře, přidáme na každý plátek burraty a ten lehce osolíme a opepříme.

Příloha: toskánský chléb

Doporučené víno: lehčí voňavější bílé mladšího ročníku, vyzkoušel jsem vermentino ze Sardinie a byla to skvělá kombinace…

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód FUD485.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód ECL668.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Fenyklový salát s burrattou