Vydáno:  

Garnely v kokosovém mléce

Na našem trhu bývají předvařené chlazené garnely k dostání víceméně trvale, takže Vám nic nebrání vyzkoušet tento voňavý a chutný recept… 

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Suroviny:

8 předvařených garnel (cca 200 g)

100 ml kokosového mléka

dvě menší šalotky

100 g bambusových výhonků

kokosový olej

chilli

bílý pepř

sůl

limetková šťáva

Garnely vyloupeme, opláchneme ve studené vodě a osušíme kuchyňskou utěrkou. V míse smícháme kokosové mléko, chilli, bílý pepř a sůl, do této směsi garnely ponoříme a necháme je nejméně dvě hodiny marinovat.

Šalotku nasekáme na jemno, bambusové výhonky pokrájíme na tenké nudličky a společně lehce osmahneme na kokosovém oleji. Přidáme ochucené kokosové mléko slité z krevet a asi 5 minut vše společně dusíme. Vložíme garnely a ještě další 2 minuty prohřejme. (Dejte si však pozor na příliš dlouhouu tepelnou úpravu předvařených krevet, poměrně rychle „zgumovatí“.

Příloha: skvěle se hodí rýže ochucená kari nebo rýžové nudle.


Doporučené víno: podávejte nejlépe s víny ovocitějšího a plnějšího charakteru, kupříkladu chardonnay, které zrálo pár měsíců na barikových sudech, ovšem zajímavou alternativou je též tělnatější Roter Veltliner z rakouského Weinviertlu.

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód MLH663.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód BQV173.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Garnely v kokosovém mléce