Vydáno:  

Jablečný rošťák

Podzim je ideální doba k přípravě a konzumaci jablečných moučníků - jednak jsou jablka po ruce a také organismus potěšíme nějakou tou menší tukovou zásobou na zimu. Nabízím Vám proto skvělý rakouský recept na "jablečného rošťáka"…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


 

Těsto:

1 lžička cukru

1 lžička soli

1 vejce

160 g hladké mouky

185 g vychlazených kousků másla

 

Náplň:

3 velká jablka nakrájená na tenké plátky

35 g hnědého cukru

1 lžička mouky

1 lžičky citronové šťávy

1 lžička mleté skořice

špetka muškátového oříšku

 

hrst mletých lískových oříšků

žloutek se smetanou na potření

 

Přísady zpracujeme do těsta, které dáme odležet do chladu na 1 ½ hodiny.

Plátky jablek promícháme s ostatními přísadami do náplně.

Těsto výválíme na pomoučněné ploše do kruhu o průměru cca 30 cm. Jablka umně naskládáme na těsto, přičemž ponecháváme od kraje 5 cm volného těsta, které pak překlopíme na jablka. Okraj potřeme žloutkem se smetanou a vše posypeme mletými lískovými oříšky. Pečeme 30 – 35 minut v troubě předem vyhřáté na 190 stupňů Celsiových.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód CBX831.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód CDW345.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Jablečný rošťák