Vydáno:  

Kaspressknödel

Starý rakouský recept z hor, který Vás zbaví přemýšlení, co se starými houskami či rohlíky. Tyto pikantní placaté smažené knedlíky jsou navíc skvělé jak čerstvě usmažené, tak studené.

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis (pro 4 osoby):

 

250 g starých housek

60 g másla

1 velká cibule

125 g pikantního tvrdého sýra

1/8 l mléka

3 vejce

cca 100 g hladké mouky

sůl

muškátový oříšek

hrst nasekané petrželové natě

máslo na smažení

 

Housky pokrájíme na kostičky. Cibuli jemně nasekáme a zesklovatíme na pánvi na másle. Přidáme pokrájené housky, promícháme, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek. Smícháme mléko s vejci a nahrubo nastrouhaným sýrem a vmícháme do housek s cibulí. Nakonec přidáme petrželku a tolik mouky, aby vznikla středně hustá hmota, která půjde dobře tvarovat. Vytvarujeme placičky o průměru cca 5 cm a osmažíme je z obou stran na másle. Ihned podáváme, ovšem dají se dobře jíst i studené, zvláště na cestách.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód CRD717.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód IJF724.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Kaspressknödel