Vydáno:  

Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara

Málokteré jídlo zprofanovaly školní a závodní jídelny tolik, jako segedínský guláš. Přitom jde o vynikající krmi, chce to ovšem (jako ostatně vždy) kvalitní suroviny a technologickou kázeň při přípravě….

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro dvě osoby:

 

400 g vepřového masa

150 g jemně kysaného zelí

100 ml kysané smetany

1 lžíce sádla

1 malá cibule

1 lžíce sladké kalocsaiské papriky

sůl

 

Maso nakrájíme na menší kostičky. V kastrolu osmahneme na sádle jemně nasekanou cibuli a lžíci papriky. Přidáme maso a za stálého míchání osmahneme. Podlejeme, osolíme a pomalu dusíme cca 1 hodinu.

Ve druhé nádobě na troše sádla prohřejeme kysané zelí s trochou zelené šťávy.

Jakmile je maso měkké, vmícháme do něj zelí a kysanou smetanu a necháme pomalu vychladnout. Ponecháme alespoň půl dne odležet, aby se ingredience chuťově dokonale spojily. Před servírováním pomalu prohřejeme.

 

Příloha: houskový knedlík nebo čerstvý pšeničný chléb

Doporučené víno: kecskemétská leányka, szekszárdská kadarka…

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód HJF223.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód GIB678.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara