Vydáno:  

Kuře na paprice (paprikas csirke) s noky

Paprikáš zásluhou školních a závodních jídelen získal nevalnou pověst, ačkoliv při užití kvalitních surovin jde o mimořádně skvělé jídlo, zvláště je-li připravené podle tohoto starého uherského receptu…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro dvě osoby:

 

1 kuře

5 dkg jemně prorostlé slaniny

1 menší cibule

1 vrchovatá lžička sladké kalocsaiské papriky

drůbeží fond na podlévání

kuřecí játra

1 dl sladké smetany

sůl

 

Kuře rozporcujeme na osm dílů. Jemně nasekanou cibuli osmažíme na slanině (nakrájené na drobné kostičky) do zlatova, pak vmícháme papriku. Kousky kuřat z obou stran osmahneme. Osolíme, podlijeme fondem a dusíme do měkka. Pak přidáme jemně nakrájená játra a smetanu a ještě cca 10 minut dusíme.

 

Noky:

 

15 dkg hladké mouky

1 žloutek

½  dl smetany

1 – 1,5 dl vody

sůl

1 lžíce sádla

3 lžíce smetany

 

Vše smícháme dohromady, těsto ale nevypracujeme a ihned tvoříme mokrou lžicí noky, které vhodíme do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vyndáme je a promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.

 

Doporučené víno: stylové by bylo Badacsony Kéknyelü, nejraději nepříliš barikované…

 

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód WXQ548.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód TPF315.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Kuře na paprice (paprikas csirke) s noky