Vydáno:  

Osso bucco in bianco

Na rozdíl od známější milánské verze je tato bez rajčat a zeleniny - lehká, nadýchaná, aromatická a skvělá!

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro dvě osoby:

 

2 ks telecí (nebo skopové) osso bucco

máslo, olivový olej

hladká mouka

sůl, černý pepř

¼ l suchého bílého vína

1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry

1 lžička sekané zelené petrželky

 

Na rozpáleném oleji s máslem maso (lehce obalené v mouce) prudce opečte z obou stran. Osolte, opepřete a přilejte víno. Za případného podlévání velmi pomalu duste pod přiléhavou pokličkou nejméně 2 hodiny, až je maso měkké a šťavnaté. Pak přidejte citronovou kůru a nasekanou petrželku a chviličku je též poduste.

Ihned servírujte.

 

Doporučená příloha: šafránová rýže

Doporučené víno: těžší aromatické bílé, kupříkladu méně obvyklé tramino aromatico

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód LEW677.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód VTL129.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Osso bucco in bianco