Vydáno:
Panna - cotta s kokosovým mlékem a jasmínovým čajem
Za dlouhých zimních večerů, až se Vám přejí vánoční cukroví a předsevzetí o nezbytném zhubnutí opět zapadne prachem, Vám určitě přijde vhod něco vábně sladkého a voňavého…

Foto: Miroslav Macek
Rozpis pro 4 osoby:
2 plátky želatiny
200 ml kokosového mléka
200 ml šlehačky
1 lžíce cukru
10 g jasmínového čaje
Mango, limetka a meduňka k ozdobě
1. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko, šlehačku a cukr za stálého míchání cca 10 minut povaříme. Přidáme jasmínový čaj a necháme 4 - 5 minut louhovat.
2. Tekutinu přecedíme, přihřejeme a vmícháme želatinu. V žádném případě už nevařit!
3. Vlejeme do vhodných formiček a necháme 5 - 6 hodin tuhnout.
4. Kousek manga zakapeme limetkovou šťávou a rozmixujeme na pyré.
5. Po ztuhnutí ponoříme formičky na chvíli do horké vody, nožem obkroužíme okraj formičky, abychom panna - cottu uvolnili, vyklopíme ji na talíček, přelejeme mangovým pyré a nazdobíme lístky meduňky.
6. Ideálním doprovodem je sklenka šampaňského…