Vydáno:  

Panna - cotta s kokosovým mlékem a jasmínovým čajem

  Za dlouhých zimních večerů, až se Vám přejí vánoční cukroví a předsevzetí o nezbytném zhubnutí opět zapadne prachem, Vám určitě přijde vhod něco vábně sladkého a voňavého…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 4 osoby:

2 plátky želatiny

200 ml kokosového mléka

200 ml šlehačky

1 lžíce cukru

10 g jasmínového čaje

Mango, limetka a  meduňka k ozdobě

 

1. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko, šlehačku a cukr za stálého míchání cca 10 minut povaříme. Přidáme jasmínový čaj a necháme 4 - 5 minut louhovat.

2. Tekutinu přecedíme, přihřejeme a vmícháme želatinu. V žádném případě už nevařit!

3. Vlejeme do vhodných formiček a necháme 5 - 6 hodin tuhnout.

4. Kousek manga zakapeme limetkovou šťávou a rozmixujeme na pyré.

5. Po ztuhnutí ponoříme formičky na chvíli do horké vody, nožem obkroužíme okraj formičky, abychom panna  - cottu uvolnili, vyklopíme ji na talíček, přelejeme mangovým pyré a nazdobíme lístky meduňky.

6. Ideálním doprovodem je sklenka šampaňského…

 

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód MEE489.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód UIE112.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Panna - cotta s kokosovým mlékem a jasmínovým čajem