Vydáno:  

Pikantní papriková polévka

Petřin vlastní recept na pikantní paprikovou polévku ze žlutých paprik potěší   Vaše oči, nos i chuťové pohárky…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 osoby:

 

2 velké vyzrálé žluté papriky

1 šalotka

300 ml hovězího vývaru

100 ml smetany na vaření

100 ml suchého bílého vína

1 lžička koření masala

olivový olej

máslo

sůl, pepř

 

Postup:

Papriky rozkrojíme na půlky,  odstraníme semeníky se semeny, potřeme je olivovým olejem a rozpečeme v troubě při 200 stupních Celsia, až se na nich vytvoří „puchýře“. Oloupeme slupku a pokrájíme je na kostičky. Nasekáme šalotku, osmahneme ji na másle, přidáme kostičky papriky a přilejeme hovězí vývar a bílé víno. Lehce povaříme, pak vše rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu, masalu, sůl a pepř a ještě cca 15 minut povaříme.

Před servírováním ozdobíme créme fraiche nebo kysanou smetanou, sýrem (strouhaný parmazán, grana padano či měkký camembert nebo sýr s červenopu plísní) a pažitkou.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód JYH512.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód KME841.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Pikantní papriková polévka