Vydáno:  

Pilaf

Tento skvělý pokrm se vyskytuje v mnoha krajových a sezónních variantách od Indie po Egypt a dále po celém Balkánu, ten následující je s jehněčím masem a rajčaty a pochází z Řecka.  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 4 osoby

 

600 g jehněčí kýty bez kosti

2 středně velké cibule

2 stroužky česneku

350 g rajčat

350 g máslové dýně

3 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

 

Cibuli a česnek nasekáme, rajčata blanšírujeme,oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky, dýni oloupáme, zbavíme semen a též nakrájíme na malé kostky. Cibuli a česnek zesklovatíme v kastrolu na oleji, přidáme maso nakrájené na kostky (zhruba 2 x 2 cm) a prudce je opečeme. Pak přidáme rajčata a cca 30 - 40 minut dusíme pod poklicí. Pak přidáme nakrájenou dýni a dusíme dalších 10 - 15 minut.

 

300 g rýže

20 g másla

1 dcl bílého suchého vína

400 ml vývaru (nejraději jehněčího)

sůl, pepř

špetka šafránu

nasekaná petrželová nať a rozmarýn

 

Rozpustíme v kastrolku máslo a rýži  na něm zesklovatíme. Přidáme víno, vývar, šafrán, sůl a pepř a cca 20 minut na mírném plameni povaříme.

Poté vmícháme maso s ostatními přísadami, naservírujeme a ozdobíme petrželkou a rozmarýnem.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód XLZ484.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód NQL592.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Pilaf