Vydáno:  

Quiche s dýní a gorgonzolou

Quiche s dýní a gorgonzolou je skvělé jídlo jak za tepla, tak za studena. Jakmile je jednou ochutnáte, vsadím se s Vámi, že je záhy zatoužíte ochutnat znovu…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Těsto:
 
125g hladké mouky
75g másla
špetka soli
2 lžíce studené vody


Náplň:

250g dýně (oloupané)
1 lžíce olivového oleje
250 creme fraiche
175 g gorgonzoly
2 vajíčka
1 žloutek
sůl, černý pepř


Suroviny na těsto zpracujeme na vále do hladkého těsta, zabalíme do potravinové folie a necháme zhruba hodinu odpočinout v lednici. Mezitím si připravíme dýni - oloupeme ji, odstraníme semeníky se semeny, dužinu z dýně nakrájíme na kostky, dáme na pánev a dusíme do měkka na olivovém oleji, případně můžeme přilít trochu vody. Po změknutí ji posolíme, opepříme a přidáme polovinu creme fraiche.
Těsto vyválíme na tenký plát, přemístíme do předem vymazané formy (ideální je kulatá forma na quiche o průměru 25 cm) a dáme na chvíli do lednice. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia, těsto propícháme vidličkou a vložíme na 10 min do trouby předpéct. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostky cca 2 x 2 cm.

Připravíme si hmotu na zalití quiche: důkladně rozšleháme v míse dvě vejce, jeden žloutek, zbytek creme fraiche, sůl a pepř. Na předpečené těsto rovnoměrně rozmístíme dýňovou náplň, posypeme je nakrájenou gorgonzolou a zalijeme připravenou hmotou. Pečeme 35 minut při 190 stupních Celsia.


Doporučené víno:

Ideální je sauvignon blanc.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód XVE197.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód WUM675.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Quiche s dýní a gorgonzolou