Vydáno:  

Salát z chřestu, brambor a česneku medvědího

Než definitivně skončí letošní chřestová sezóna a česnek medvědí se stáhne na rok zase pod zem, určitě si udělejte vynikající salát, který potěší nejen patro, ale i oko…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 4 osoby:

 

600 g nových brambor

1 kg zeleného chřestu

50 g česneku medvědího

4 lžíce bílého vinného octa

2 lžíce hrubozrnné hořčice

špetka cukru

sůl, pepř

6 lžic řepkového oleje

 

Menší brambory vaříme cca 15 minut, chřest nakrájený na kousky cca 5 minut. Ještě horké brambory nakrájíme na plátky a zalijeme 125 ml vody z chřestu s octem, hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Necháme asi půl hodiny odpočinout, aby brambory natáhly tekutinu. Přidáme chřest, olej a na proužky nasekaný česnek medvědí. Můžeme posypat opraženými dýňovými semínky.

Doporučená příloha: bílý chléb

Doporučené víno:  veltlínské zelené, ryzlink rýnský…

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód FGG839.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód TEN228.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Salát z chřestu, brambor a česneku medvědího