Vydáno:  

Sekaná pečeně

Předpokládám, že téměř v každé rodině mají na sekanou svůj unikátní recept, lišící se od receptů ostatních. A nedají na něj dopustit. Přesto Vám nabízím recept další, léty a léty „vypilovaný“…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


500 g hruběji umletého masa (60 % vepřového a 40 % hovězího, vybraného tak, aby celkový obsah tuku byl cca ¼ váhy)

2 vejce

2 velké toasty s odkrojenou kůrkou

½ dl smetany

1 středně velká cibule

30 g anglické slaniny

2 lžíce sušené drhnuté majoránky (velmi záleží na kvalitě!)

citronová kůra cca z ¼ citronu

sůl, pepř

bílek z 1 vejce

hovězí vývar na podlévání

 

K umletému masu přidáme jemně nasekanou cibulku osmahlou do sklovata na anglické slanině pokrájené na drobné proužky, dále toasty nasáklé smetanou, veškeré koření a sůl a dvě vejce. Důkladně promícháme a prohněteme (kontrolou jsou toasty = musí být v sekané  zcela rozmíchané a tedy „neviditelné“).

Vytvarujeme šišku, kterou vložíme do vhodného pekáčku a celou ji potřeme bílkem. Vložíme do trouby a pečeme 60 – 80 minut při 200 stupních Celsia za občasného podlití hovězím vývarem.

Nakrájíme a ihned servírujeme.

Ideální přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód NQC838.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód LMJ278.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Sekaná pečeně