Vydáno:  

Šišky s mákem

S použitím kvalitních surovin si můžete připravit skvělé, nepříliš sladké zakončení večeře…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 4 osoby

 

½ kg brambor (s jejich kvalitou stojí a padá kvalita šišek)

120 g hrubé pšeničné mouky

1 vejce

špetka soli

70 g másla

80 g čerstvě umletého máku (s jeho kvalitou stojí a padá kvalita celého jídla)

cukr (dle chuti)

 

Brambory uvaříme, horké prolisujeme, přidáme mouku, vejce a sůl, propracujeme těsto a vyválíme šišky. Ty necháme nejméně 2 hodiny odležet, pochopitelně zakryté tak, aby neoschly.

Vaříme je ve vodě tak dlouho, až vyplavou na povrch. Servírujeme je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným, lehce napáleným máslem.

 

Poznámka:

Všude se doporučují k výrobě noků či šišek moučné brambory. Osobně však dávám přednost salátové žlutomasé odrůdě Ditta, která dodává šiškám hebkost a vazkost.

Mák používám bílý, který je jemnější chuti.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód YJW325.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód YZF389.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Šišky s mákem