Labužnické listy
Nedělní chvilka s kuchařkou
Vydáno: | Přečteno: 5643x
Vánoce se kvapem blíží a jeden ze zajímavých dárků najdete v každém knihkupectví nebo na e - shopu… Přejeme dny beze shonu, Petra, Zibi, Mirek Celý článek
Vanilkové rohlíčky se semeny olejové dýně
Vydáno: | Přečteno: 3593x
Blíží se vánoce, a tak tu máte jeden netradiční recept na tradiční vanilkové rohlíčky. Celý článek
Sobotní glosa 26. 10. 2019
Vydáno: | Přečteno: 3236x
Křest "Farské kuchařky" úspěšně proběhl s kmotry šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem a farskou hospodyní Marií Vacníkovou. Knihu si můžete zakoupit ve všech knihkupectvích a e-shopech. Celý článek
Jablečný rošťák
Vydáno: | Přečteno: 3075x
Podzim je ideální doba k přípravě a konzumaci jablečných moučníků - jednak jsou jablka po ruce a také organismus potěšíme nějakou tou menší tukovou zásobou na zimu. Nabízím Vám proto skvělý rakouský recept na "jablečného rošťáka"… Celý článek
Jahodovo - rebarborový koláč
Vydáno: | Přečteno: 3564x
Skvělé sladké potěšení na letní podvečery… Celý článek
Šéfe, šéfe!
Vydáno: | Přečteno: 120187x
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich napsal časopisu Týden dopis, ve kterém se ohradil proti mému textu, přinášejícímu dojmy z mé návštěvy v jeho restauraci Divinis. Pro pořádek znovu uvádím, že jsem byl redakcí požádán, zdali bych nenavštívil některou z jeho restaurací a neohodnotil ji jeho stylem. Přijal jsem pod podmínkou, že ji ohodnotím stylem svým, že si v žádném případě nenechám proplatit útratu, neb tak nečiním nikdy, a to abych si uchoval nezávislost hodnocení. Z dopisu Zdeňka Pohlreicha uveřejnil Týden na svých webových stránkách úryvky mého textu s komentářem pana Pohlreicha. Dovolil jsem si přidat k textu komentáře vlastní a ponechávám na čtenářích (a minulých, současných i budoucích) návštěvnících restaurace Divinis, aby si udělali názor svůj. Celý článek
Tak takhle tedy ne, šéfe!
Vydáno: | Přečteno: 51874x
Před časem jsem byl požádán časopisem Týden, zda bych nenapsal kulinářskou recenzi na známou pražskou restauraci televizně proslaveného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, Divinis. S potěšením jsem nabídku akceptoval a protože si zásadně od redakcí při recenzích restaurací nenechávám proplatit konzumaci, mohu tak svobodně popisovat, co jsem viděl, slyšel, čichal a chutnal. Redakce můj text, bohužel, z důvodů jakýchsi reklam dost zkrátila, což mne mrzelo. Tady je tedy text v původní podobě: Celý článek
Jablečný tvarohový koláč
Vydáno: | Přečteno: 36957x
Tento koláč dle starého rakouského receptu šetří cukrem a při užití starých kyselejších odrůd jablek (Croncelské, Coxova reneta, Boskoopské) je dokonalým společníkem u odpoledního posezení při čaji… Celý článek
Gulášová polévka (gulyas) dle starého uherského receptu
Vydáno: | Přečteno: 26204x
Vynikající polévka, která Vám bude chutnat ráno, v poledne i večer… Celý článek
Sekaná pečeně
Vydáno: | Přečteno: 22858x
Předpokládám, že téměř v každé rodině mají na sekanou svůj unikátní recept, lišící se od receptů ostatních. A nedají na něj dopustit. Přesto Vám nabízím recept další, léty a léty „vypilovaný“… Celý článek