RSS

Labužnické listy


Fenyklová polévka

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4623x

Tato polévka podle starého italského receptu vás nejen zahřeje v chladných a nevlídných podzimních dnech, ale potěší vás též spoustou jemných chutí a vůní… Celý článek

Přiřazené štítky

Grilované kuřecí paličky s pikantní přílohou

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4857x

Letní dny přímo lákají ke grilování a následnému posezení. Nabízím Vám tedy jeden z méně obvyklých receptů, svojí lehkostí a pikantností vhodný právě k létu… Celý článek

Přiřazené štítky

Žampionový salát

Žampionový salát před podušením, foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4543x

Pro teplé a ž horké letní dny je studený žampionový salát skvělým pokrmem plným chutí a vůní, a to zvláště se sklenkou vychlazeného růžového vína…   Celý článek

Přiřazené štítky

Chřestový salát po toskánsku

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 2497x

V současných horkých letních dnech a závěru chřestové sezóny si tento vynikající salát mnoha chutí a vůní určitě vychutnáte… Celý článek

Přiřazené štítky

Čočkový salát (nejen) s dýní

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 3445x

Ideální letní salát se spoustou vůní a chutí… Celý článek

Přiřazené štítky

Zapékané žampiony plněné míchanými vejci s anglickou slaninou

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 14660x

Nepříliš složitý předkrm výtečné chuti, který dokáže správně nastartovat každou večeři…   Celý článek

Přiřazené štítky

Jablečný tvarohový koláč

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13866x

Tento koláč dle starého rakouského receptu šetří cukrem a při užití starých kyselejších odrůd jablek (Croncelské, Coxova reneta, Boskoopské) je dokonalým společníkem u odpoledního posezení při čaji… Celý článek

Přiřazené štítky

Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13190x

Málokteré jídlo zprofanovaly školní a závodní jídelny tolik, jako segedínský guláš. Přitom jde o vynikající krmi, chce to ovšem (jako ostatně vždy) kvalitní suroviny a technologickou kázeň při přípravě…. Celý článek

Přiřazené štítky

Dušený řapíkatý celer

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 12820x

Tento rakouský recept je jednoduchý a jeho výsledek vás určitě nadchne. Chce to jen, jako ostatně vždy, kvalitní základní suroviny a technologickou kázeň… Celý článek

Přiřazené štítky

Džuveč

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 12124x

Džuveč (djuveč) je jídlo původu tureckého, které se s tureckými výboji rozšířilo v mnoha podobách po celém Balkánu. Původní název znamenal kameninový kotlík, ve kterém se dusilo maso s různou zeleninou a kořením, které zrovna roční období či kraj daly, takže není divu, že receptů na džuveč je nepřeberné množství a často se dosti liší. Nabízím Vám jeden z nich, který se liší hlavně tím, že namísto kousků masa je v něm užito maso mleté. Určitě si však na něm velmi pochutnáte! Celý článek

Přiřazené štítky


Nejčtenější články


Štítky podle popularity


Kontextová navigace

Úvodní strana Labužnické listy