RSS

Labužnické listy


Salát z chřestu, brambor a česneku medvědího

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 3727x

Než definitivně skončí letošní chřestová sezóna a česnek medvědí se stáhne na rok zase pod zem, určitě si udělejte vynikající salát, který potěší nejen patro, ale i oko… Celý článek

Přiřazené štítky

Jahodový dort s tvarohovou náplní

Foto:Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4882x

Jahodová sezóna bude za chvíli v plném proudu a tak jistě nepohrdnete jedním skvělým receptem mé paní… Celý článek

Přiřazené štítky

Pilaf

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 5067x

Tento skvělý pokrm se vyskytuje v mnoha krajových a sezónních variantách od Indie po Egypt a dále po celém Balkánu, ten následující je s jehněčím masem a rajčaty a pochází z Řecka.   Celý článek

Přiřazené štítky

Fenyklová polévka

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 5644x

Tato polévka podle starého italského receptu vás nejen zahřeje v chladných a nevlídných podzimních dnech, ale potěší vás též spoustou jemných chutí a vůní… Celý článek

Přiřazené štítky

Grilované kuřecí paličky s pikantní přílohou

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 5748x

Letní dny přímo lákají ke grilování a následnému posezení. Nabízím Vám tedy jeden z méně obvyklých receptů, svojí lehkostí a pikantností vhodný právě k létu… Celý článek

Přiřazené štítky

Čevabčiči

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 18532x

Receptů na tento balkánský skvost je nepřeberné množství, přesto přidávám jeden, který uspokojuje nejen chuť a čich, ale i zrak a který jsem za léta - jak doufám - „dopiloval“ k vynikající kulinářské symfonii. Celý článek

Přiřazené štítky

Zapékané žampiony plněné míchanými vejci s anglickou slaninou

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 16545x

Nepříliš složitý předkrm výtečné chuti, který dokáže správně nastartovat každou večeři…   Celý článek

Přiřazené štítky

Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 14225x

Málokteré jídlo zprofanovaly školní a závodní jídelny tolik, jako segedínský guláš. Přitom jde o vynikající krmi, chce to ovšem (jako ostatně vždy) kvalitní suroviny a technologickou kázeň při přípravě…. Celý článek

Přiřazené štítky

Dušený řapíkatý celer

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13961x

Tento rakouský recept je jednoduchý a jeho výsledek vás určitě nadchne. Chce to jen, jako ostatně vždy, kvalitní základní suroviny a technologickou kázeň… Celý článek

Přiřazené štítky

Džuveč

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13665x

Džuveč (djuveč) je jídlo původu tureckého, které se s tureckými výboji rozšířilo v mnoha podobách po celém Balkánu. Původní název znamenal kameninový kotlík, ve kterém se dusilo maso s různou zeleninou a kořením, které zrovna roční období či kraj daly, takže není divu, že receptů na džuveč je nepřeberné množství a často se dosti liší. Nabízím Vám jeden z nich, který se liší hlavně tím, že namísto kousků masa je v něm užito maso mleté. Určitě si však na něm velmi pochutnáte! Celý článek

Přiřazené štítky


Nejčtenější články


Štítky podle popularity


Kontextová navigace

Úvodní strana Labužnické listy