RSS

Recepty


Chřest se šunkou, jarním salátem a osmaženými vejci na hniličku

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 7257x

Chřestová sezóna je v plném proudu, a tak si Vám dovoluji nabídnout ne zcela tradiční úpravu, která nejen skvěle chutná, ale neméně skvěle vypadá. Vždyť očima se také jí…   Celý článek

Přiřazené štítky

Costeletas del Porco neboli vepřové kotlety dle receptu z portugalského Alenteja

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 8554x

K tomu to receptu přispěly nejen dlouhodobé maurské vlivy, v tomto případě tedy záliba ve voňavých omáčkách, ale též plavby, ze kterých Vasco de Gama a Bartolomeo Diaz vozili mimo jiné též exotická koření. Celý článek

Přiřazené štítky

Panna - cotta s kokosovým mlékem a jasmínovým čajem

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 6577x

  Za dlouhých zimních večerů, až se Vám přejí vánoční cukroví a předsevzetí o nezbytném zhubnutí opět zapadne prachem, Vám určitě přijde vhod něco vábně sladkého a voňavého…   Celý článek

Přiřazené štítky

Kaspressknödel

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 10641x

Starý rakouský recept z hor, který Vás zbaví přemýšlení, co se starými houskami či rohlíky. Tyto pikantní placaté smažené knedlíky jsou navíc skvělé jak čerstvě usmažené, tak studené. Celý článek

Přiřazené štítky

Salát z chřestu, brambor a česneku medvědího

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4905x

Než definitivně skončí letošní chřestová sezóna a česnek medvědí se stáhne na rok zase pod zem, určitě si udělejte vynikající salát, který potěší nejen patro, ale i oko… Celý článek

Přiřazené štítky

Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 15780x

Málokteré jídlo zprofanovaly školní a závodní jídelny tolik, jako segedínský guláš. Přitom jde o vynikající krmi, chce to ovšem (jako ostatně vždy) kvalitní suroviny a technologickou kázeň při přípravě…. Celý článek

Přiřazené štítky

Dušený řapíkatý celer

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 15625x

Tento rakouský recept je jednoduchý a jeho výsledek vás určitě nadchne. Chce to jen, jako ostatně vždy, kvalitní základní suroviny a technologickou kázeň… Celý článek

Přiřazené štítky

Džuveč

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 15264x

Džuveč (djuveč) je jídlo původu tureckého, které se s tureckými výboji rozšířilo v mnoha podobách po celém Balkánu. Původní název znamenal kameninový kotlík, ve kterém se dusilo maso s různou zeleninou a kořením, které zrovna roční období či kraj daly, takže není divu, že receptů na džuveč je nepřeberné množství a často se dosti liší. Nabízím Vám jeden z nich, který se liší hlavně tím, že namísto kousků masa je v něm užito maso mleté. Určitě si však na něm velmi pochutnáte! Celý článek

Přiřazené štítky

Bramborový salát dle Miroslava Macka

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13677x

Přiznám se, že mi většina bramborových salátů připadá chuťově příliš komlikovaných (a méně bývá často více, což beze zbytku platí i v kuchyni), hlavně však už zcela postrádají bramborovou vůni a chuť. V toku času jsem tedy bramborový salát různě obměňoval a odlehčoval, až jsem došel k receptuře, kterou používám už léta a léta k plné spokojenosti rodiny i hostů. Celý článek

Přiřazené štítky

Bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 13054x

Pokud použijete kvalitní suroviny (a jaké jiné by měli kvalitní kuchařka či kuchař používat), přijdou si Vaše chuťové buňky (ale i zrak a čich) na své… Tady je rozpis na dvanáct knedlíků: Celý článek

Přiřazené štítky

Nejčtenější články


Štítky podle popularity


Kontextová navigace

Úvodní strana Recepty