RSS

Recepty


Kaspressknödel

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 8664x

Starý rakouský recept z hor, který Vás zbaví přemýšlení, co se starými houskami či rohlíky. Tyto pikantní placaté smažené knedlíky jsou navíc skvělé jak čerstvě usmažené, tak studené. Celý článek

Přiřazené štítky

Salát z chřestu, brambor a česneku medvědího

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 4134x

Než definitivně skončí letošní chřestová sezóna a česnek medvědí se stáhne na rok zase pod zem, určitě si udělejte vynikající salát, který potěší nejen patro, ale i oko… Celý článek

Přiřazené štítky

Jahodový dort s tvarohovou náplní

Foto:Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 5794x

Jahodová sezóna bude za chvíli v plném proudu a tak jistě nepohrdnete jedním skvělým receptem mé paní… Celý článek

Přiřazené štítky

Pilaf

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 5541x

Tento skvělý pokrm se vyskytuje v mnoha krajových a sezónních variantách od Indie po Egypt a dále po celém Balkánu, ten následující je s jehněčím masem a rajčaty a pochází z Řecka.   Celý článek

Přiřazené štítky

Grilované kuřecí paličky s pikantní přílohou

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 6281x

Letní dny přímo lákají ke grilování a následnému posezení. Nabízím Vám tedy jeden z méně obvyklých receptů, svojí lehkostí a pikantností vhodný právě k létu… Celý článek

Přiřazené štítky

Klasický segedínský guláš dle Eleka Magyara

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 14901x

Málokteré jídlo zprofanovaly školní a závodní jídelny tolik, jako segedínský guláš. Přitom jde o vynikající krmi, chce to ovšem (jako ostatně vždy) kvalitní suroviny a technologickou kázeň při přípravě…. Celý článek

Přiřazené štítky

Dušený řapíkatý celer

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 14504x

Tento rakouský recept je jednoduchý a jeho výsledek vás určitě nadchne. Chce to jen, jako ostatně vždy, kvalitní základní suroviny a technologickou kázeň… Celý článek

Přiřazené štítky

Džuveč

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 14326x

Džuveč (djuveč) je jídlo původu tureckého, které se s tureckými výboji rozšířilo v mnoha podobách po celém Balkánu. Původní název znamenal kameninový kotlík, ve kterém se dusilo maso s různou zeleninou a kořením, které zrovna roční období či kraj daly, takže není divu, že receptů na džuveč je nepřeberné množství a často se dosti liší. Nabízím Vám jeden z nich, který se liší hlavně tím, že namísto kousků masa je v něm užito maso mleté. Určitě si však na něm velmi pochutnáte! Celý článek

Přiřazené štítky

Bramborový salát dle Miroslava Macka

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 12806x

Přiznám se, že mi většina bramborových salátů připadá chuťově příliš komlikovaných (a méně bývá často více, což beze zbytku platí i v kuchyni), hlavně však už zcela postrádají bramborovou vůni a chuť. V toku času jsem tedy bramborový salát různě obměňoval a odlehčoval, až jsem došel k receptuře, kterou používám už léta a léta k plné spokojenosti rodiny i hostů. Celý článek

Přiřazené štítky

Bramborové knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím

Foto: Miroslav Macek

Vydáno:   | Přečteno: 12211x

Pokud použijete kvalitní suroviny (a jaké jiné by měli kvalitní kuchařka či kuchař používat), přijdou si Vaše chuťové buňky (ale i zrak a čich) na své… Tady je rozpis na dvanáct knedlíků: Celý článek

Přiřazené štítky

Nejčtenější články


Štítky podle popularity


Kontextová navigace

Úvodní strana Recepty