Vydáno:  

Úterní glosa 11. 12. 2018

Vánoce se kvapem blíží a Vy máte možnost zakoupit Vašim milým a blízkým v každém knihkupectví (nebo si nechat zaslat domů) zajímavý a praktický dárek, naši inspirativní kuchařku ke čtení i vaření „Labužníkem na plný úvazek“. Jako drobný vánoční dárek Vám posíláme jeden z našich receptů.  

Autoři a jejich kniha

Autoři a jejich kniha


Bramborový salát dle Miroslava Macka

500 g salátových brambor (používáme žlutomasou německou odrůdu Sieglinde, ta z rašelinišť kolem Dunaje je zcela nepřekonatelná!)

1 středně velké nakyslé jablko (nejlépe Coxova reneta)

40 g kořenové petržele

40 g celerové bulvy

2 maličké sterilované okurky (corniche)

25 g libové vařené šunky

3 vrchovaté lžíce kysané smetany

2 lžíce kvalitní majonézy

sůl, černý pepř, citronová kůra

 

Brambory a kořenovou zeleninu uvaříme a pokrájíme na drobné kostky, okurky na tenké plátky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a též pokrájíme na kostičky. Šunku pokrájíme na drobné proužky. Poměrně dosti osolíme, dle chuti opepříme a přidáme trochu citronové kůry.

Nakonec přidáme kysanou smetanu a majonézu, vše lehce, ale důkladně promícháme a  ponecháme v chladu 10 - 12 hodin odležet. 

Doporučené víno: pokud k salátu zvolíte rybu, pak středně těžký Riesling z Wachau nebo z Kremstalu, když si vyberete řízek, tak doporučujeme Grüner Veltliner z Weinviertlu.

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód PAM217.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód UIA912.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Úterní glosa 11. 12. 2018