Vydáno:  

Žampionový salát

Pro teplé a ž horké letní dny je studený žampionový salát skvělým pokrmem plným chutí a vůní, a to zvláště se sklenkou vychlazeného růžového vína…  

Žampionový salát před podušením, foto: Miroslav Macek

Žampionový salát před podušením, foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 osoby:

 

300 g žampionů

1 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

citronová šťáva z ½ citronu

1 lžíce nasekané petrželové natě

1 lžíce nasekaných lístků koriandru

150 g rajčatové pulpy

½ dl suchého bílého vína

nadrhnutý tymián z 1 větvičky

bobkový list

sůl, pepř

 

Žampiony rozpůlíme, česnek nahrubo nasekáme a spolu se všemi ostatními přísadami vložíme do kastrolu nebo hluboké pánve s poklicí, promícháme a cca 8 minut pomalu dusíme. Poté necháme vychladnout, vyndáme bobkový list a servírujeme.

Doporučená příloha: toast

Doporučené víno: suché růžové

 

 

 

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód YZI874.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód LBT623.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Žampionový salát