Vydáno:  

Zapékané žampiony plněné míchanými vejci s anglickou slaninou

Nepříliš složitý předkrm výtečné chuti, který dokáže správně nastartovat každou večeři…  

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


Rozpis pro 2 osoby:

 

12 – 16 středně velkých žampionů

1 vejce

1 plátek anglické slaniny

hrudka másla

½ dcl šlehačky

sůl, černý pepř

 

Hlavičky žampionů zbavíme nožek, osmahneme z obou stran na másle do růžova a pak je naplníme míchaným vajíčkem, které jsme připravili na troše másla s jemně nakrájenou anglickou slaninou, osolili a lehce opepřili.

Žampiony poskládáme do vhodného kastrolku, zalijeme lehce osolenou šlehačkou a zapékáme je  nezakryté (aby šťáva ze šlehačky a žampionů  mohla redukovat) cca 20 minut při 180 stupních Celsia.

Podáváme na předehřátých talířích se světlým pečivem (servírujte jej raději trochu víc, šťáva je tak skvělé chuti, že neodoláte a vytřete ji pečivem z talíře dočista).

Doporučený doprovod: suché bílé víno. Nám nesmírně chutnalo sylvánské od Camilla Brauna z Alsaska.

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód MPN723.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód JZV991.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Zapékané žampiony plněné míchanými vejci s anglickou slaninou