Vydáno:  

Žemličky s česnekem medvědím

Sezóna česneku medvědího je v plném proudu, a tak tu máte recept na žemličky k sýru, pivu, vínu nebo jen tak…

Foto: Miroslav Macek

Foto: Miroslav Macek


500 g hladké mouky

3 lžičky oleje

50 g anglické slaniny

40 g česneku medvědího

250 ml vlažného mléka

42 g droždí

½ lžičky cukru

1 lžička soli

žloutek, mléko a hrubá sůl na potření a posypání

 

Česnek medvědí jemně nasekáme. Slaninu pokrájíme a osmahneme. Poté ji spolu se solí a olejem vmícháme do mouky. Droždí rozpustíme ve vlažném mléku s cukrem, přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto. Ponecháme cca 30 minut kynout. Poté do těsta vmícháme česnek medvědí, ponecháme je ještě chvíli kynout a poté z něj uděláme cca 20 žemliček, preclíčků či šneků. Potřeme je žloutkem rozmíchasným s mlékem, posypeme hrubou solí a pečeme 18 – 20 minut při 170 stupních Celsiových.  

O autorovi

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook Bookmark and Share



Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód FYU388.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód QEN839.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.



Nejčtenější články


Štítky podle popularity




Kontextová navigace

Úvodní strana Žemličky s česnekem medvědím